în

10 plante care alunga tantarii, mustele si alte insecte nedorite, perfecte pentru balcon sau gradina.

Daca va ganditi sa combateti tantarii cu ajutorul unor substante toxice sau a unor capcane pentru insecte inestetice, ar trebui sa stii ca exista si metoda naturala de tinere a tantarilor la distanta.

Lemongrass

Cel mai probabil, ati auzit de aceasta planta. Uleiul essential de citronella este unul dintre ingredientele cele mai comune folosite in majoritatea repelentelor pentru tantari.
Citronella este o planta perena care gives off a puternic perfume ce tine la distanta tantarii. Este foarte usor de intretinut si de crescut. Se poate planta in ghivece, dar si jurul terasei.

Roinita

Roinita este o excelenta sperietoare de tantari. Aceasta planta este cunoscuta si sub numele de mint si este foarte usor de cultivat.
Roinita este o planta rezistenta ce nu se teme de seceta. Ridges foarte bine clear yes the umbra.

Iarba matei( Mint Pisicii)

Pisicile sau iubesc, dar tantarii sau detest. Este una dintre cele mai bune plante pentru respingerea tantarilor. Aceasta planta este foarte usor de crescut si pisicile sau vor adora.

Galbenele

Galbenelele sunt o alegere excelenta pentru alungarea tantarilor. Au un miros unic care este respingator pentru multe insecte. Florile sunt foarte frumoase si pot fi un plus pentru orice pat de flori. Look for sa le plantati pe langa casa, astfel incat tantarii sa nu va de-a tarcoale.

Busuioc

Vrei un beneficiu dublu? Atunci, plantati busuioc. In primul rand va veti proteja impotriva tantarilor si in al doilea rand il puteti folosi la diferite culinare.
Exista o multime de soiuri de busuioc, dar gradinarii recomanda busuiocul cu aroma de lamaie. Busuiocul este foarte usor de cultivat si nu veti avea nici o problema cu el.

Rozmarinul

Este si el o planta aromata, folosita pentru rejectarea eficienta a tantarilor. Ca sa alungi cu succes insectele nedorite, poti fierbe planta si sa asezi la fereastra o cana fierbinte din care ies aburi de rozmarin. Mirosul puternic ii tine la distanta pe tantari.

Lavandă

Este recunoscută pentru parfumul sau unic. Daca plantezi lavender, in the part doar de beneficii si chiar daca nu staii, ea este o planta de care se feresc tantarii. In plus, planta uscata o poti pune in dulapul tau cu haine, in saculeti de panza, pentru ca mirosul de lavander alunga moliile.

Condurul doamnei (caltunasi)

Condurul Doamnei este una dintre cele ever utile plante dintr-o gradina fiind decorative planta, medicinal planta, comestibila planta dar si planta companion ce atrage insectele benefice alungandu-le pe cele daunatoare (aphid, musculita varzei, gandaci dar si tantari sau muste).

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop zilnic, 21 iunie 2023. Gemenii au parte de o zi perfectă

Ce legume poti planta in gradina ta in luna august