în

Beneficiile cireselor pentru sanatate

Beneficiile cireselor

Ciresele sunt renumite pentru ca au wide range of vitamins and minerals, desi nu detin recordul pentru continutul unei anumite substante.

In special se gasc fines precum vitamins A si C in aceste fructe de padure.100 de grame de cirese vor asigura aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamin A si 17% pentru vitamin C. O cantitate mare de flavonoide asigurata o absorbtie mai buna a vitamins C yes, prin urmare, beneficii pentru imunitate, piele, par yes articulatii.

Finele Cirese contin vitamine B, precum si diferite minerale: potasiu, fosfor, magneziu, fier.

O varietate de acizi organici confera fructelor gustul acrisor . Acizi triptofan, folic, malic, salicilic, succinic, citric da acizi mari stimuleaza digestia da productia de suc gastric. De asenea, ele inhiba cresterea bacteriilor putrefactive daunatoare.

Cularea rosie la cireselor provine de antociani, care sunt antioxidanti. Au un efect protector, ajutand celulele sa supravietuiasca stresului din cauza proceselor oxidative. Seria de studii confirma beneficiile cireselor pentru sportivii cu concentratii concentrate si mari de antociani, care au efect antiinflamator. Sportivii a caror diet contine cirese se ricupereaza mai repede si se pot antrena mai mult timp.

Este cunoscuta influenta cireselor si sucului de cirese asupra inimii si a vaselor de sange. Vitamin PP împreună cu acidul ascorbic are un efect pozitiv asupra vaselor de sange, crescand permeabilitatea acestora. Si coumarins din compozitia boabelor sunt implicate in reglarea procesului de coagulare, prevenind formaa cheagurilor de sange si subtirea sangelui.

Daunele cireselor

Datorita abundentei de acizi din compozitia sa, ciresele sunt foarte irritante pentru gastric mucoasa si pot provoke arsuri la stomac. Prin urmare, nu este recomandat să le consumați pe stomacul gol, este mai bine la sfirsitul unei mese.

Din acelasi motiv, merito sa va clatiti gura dupa ce mancati cirese, deoarece acidul distruge smaltul dintilor.

– Având în vedere aciditatea de produs, ciresele oală de la o persoană cu aciditate la stomac, exacerbarea ulcerului peptic, gastrită. Merită să te includă pe tine care ai grijă să mănânci fructe într-o dietă care nu are o persoană care să reacționeze alergică la exacerbarea acestuia.

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce ar trebui sa mancam ananas?

Horoscop zilnic, 8 June 2023. Berbecul trebuie sa incerce lucruri noi