în

Beneficiile pentru sanatate ale cimbrului

Constituenti principali ai cimbrului

Cimbrul contine o exenta aromatica de compozitie variabila in functie de mostenirea genetica a plantei. In functie de caz, putem gasi o cantitate mare de timol, geraniol sau linalol.

Aceasta planta este bogata in ulei esential. Continutul sau maxim este la inceputul dupa-amiezii, in cele mai calde ore ale zilei. Utilizarea uleiului esential care provine din frunzele si florile adesea uscate este foarte frecvent therapeutica.

Uleiul esențial de cimbru este bogat în fenoli ii conferă proprietăți terapeutice de sare. Randamentul sau este de 1 pana la 40%, cu aproximativ 30% timol si 5 pana la 85% carvacrol, in functie de caz. Astfel, acesti fenoli ofera fungicide proprietati, bactericide, vermicide, carminative si stomachice. De asenea, este compus din monoterpene bogate in linalol.

Cimbrular sunt, de asemenea, taninuri, flavonoide, acizi fenolici și triterpene.

Beneficiile Cimbrului

Actiunea cimbrului asupra spherei digestive

Cimbrul ar fi eficient împotriva bacteriei Helicobacter pylori, asociată cu domeniul ulcerului gastric.

În ceea ce ce private digestive sphere, cimbrul este atat a tonic, cat si un antispastic care va ajuta digestia si va calm contractiile nervoase ale intestinal si stomacului. De asenea, ajuta la reducerea gazelor, la PREVENTA fermentatiei si la stimularea apetitului.

Infuzia sa este recomandata dupa masa pentru a reduce somnolenta data digestiei si a reveni la treaba mai repede.

Utilizarea cimbrului ca antiseptic

Cimbrul este o planta expectoranta si spasmolitica utilizata pe scara in timpul simptomelor de raceala si tuse. Acesta este considerat un puternic antibacterian, fungicid și antiviral remarcabil.

Cimbrul este folosit ca remediu pentru boli asemanatoare gripei , tine convulsiva si bronchita. Se foloseste pentru dureri rheumatice, suprainfectii cutanate sau mucoase si leucoree.

Cimbru: un stimulent pentru coc

Cimbrul helps the stimularea starii generale fizice si psihice. Ar alunga astenia, angoasa, anxietatea si frica. Dacă spin ca crestas activarea cognitivă, inteligența este stimulată.

Cimbrul sustine functiile de detoxifiere prin promovarea transpiratiei si a diurezei. Aceasta planta este recomandata in episoadele to eliminate a toxinelor din organism.

Utilizarea cimbrului ca dezvaluitor de frumusete

Cimbrul imbunatateste sanatatea pielii . Se foloseste in afectiunile pielii pentru ajuta la calmarea neplacerilor cauzate de herpes, infectii fungice, zona zoster sau rani. Planta ar ajuta la dezinfectarea, elimina ciupercilor, bacteriilor si drojdiilor.

Cimbrul este folosit in timpul “bailor de plante” de catre stilisti pentru actiunea sa tonica asupra scalpului care va ajuta la stoparea si PREVENTA caderii parului, ii va da volum si ii va maximiza regenerarea.

De asemenea, este folosit ca ingrijire dentara pentru intarirea gingiilor, imbunatatirea respiratiei si preventia cariilor.

Reţea

Infuzie pe baza de cimbru : Folositi 20 pana la 30 de grame de cimbru pentru 1 litru de apa clocotita. Infuzati timp de 10 minute si bucurativa.

Recomandat de 3 pana la 4 ore pe zi

Lotiunea de par pe baza de cimbru : Decoct concentrat din 100 de grame de plante la 1 litru de apa care se va reduce la jumatate. Aplicati lotiunea rece sau calduta, masati si clatiti

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele 5 semestre zodiacale iti pasa daca vrei sa cumperi paine in 2024

Horoscop zilnic, 6 iunie 2023. Taurul trebuie sa imbritiseze schimbarea