în

Ce legume poti planta in gradina ta in luna august

In ultima luna de va puteti planta legume cu crestere rapid. Exista o multime de astfel de culturi. Iata o lista mai jos cu ce poti planta in luna august:

Sphecla

La sfârșitul verii puteți planta aceste tipuri de sfeclă:

– Rosie

-Modă

-incomparabil

– rezista la frigider

Castraveti

Puteti planta soiuri timpurii de castraveti, astfel incat sa rodeasca pana cand vremea se va rasi.

Tu râzi

August este o perioadă foarte bună pentru a planta ridichi.

– Würzburg – lungimea culturii de radacini up to 4 cm, diameter 3.9 cm. Are un gust succulent bun, fara amaraciune, nu va flaca mult timp. Perioada de coacere variază de la 25 la 35 de bucată.

-Ascania- soi de ripen timpurie cu culturi de radacini mari. Rezistent la inflorire, creste bine la temperaturi ridicate si la ore lungi de zi.

-Duro potrivit pentru plantare intr-o sera sau camp deschis din mai pana la mijlocul lunii august. Radacinile suculente au culoarea rosie si au o pulpa foarte densa.

Spanacul

Spanacul plantat in luna august este uimitor. El trebuie ferit de frig insa cu o mica sera sau un cadru si se poate recolta la mijlocul lunii octombrie. Daca se protejeaza corespunzator, recoltarea spanacului se poate continua in cantitati mici si in timpul iernii. Primavara, plantele vor deveni foarte productive si vor oferi o recolte bogate pana in luna mai.

Sare verde

Salata este una dintre cele mai rezistente culturi asa ca temperaturile reci de peste noapte nu o afecteaza prea mult chiar daca este plantata si toamna tarziu. Un avantaj al salatei de toamna este acela ca nu mai trebuie sa nu luptam cu caldura verii care o poate arde si face bitter.

Fasolea

Daca va grabiti si infiintati culture de fasole chiar la inceputul lunii august aveti toate sansele sa culegeti pastaile de fasole in toamna. Pentru o cultura uniforma si ca sa va asigurati ca seceta nu afecteaza boabele, ideal este sa infiintati cultura din rasaduri obtinute anterior in spatii protejate.

Verdeturi ce pot fi plantate in august

In ultima luna din vara pot fi plantate si verdeturi, nu doare legume…

-marar

-patrunjel

-coriandru

-busuioc

-macris

Ce flori pot fi plantate in august?

-bujori

-iris

– liliac

-zambila

Ce fructe de padure pot fi plantate in august?

-coacaz

-coacaz rosu

-capsuni

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 plante care alunga tantarii, mustele si alte insecte nedorite, perfecte pentru balcon sau gradina.

Ce vitamine sunt sa luati vara?