în

Ce țară europeană este?

Munti in aproape toata tara, Dunarea in nord, plaje cu nisip la Marea Neagra in est, iar la sud Grecia si Turcia. Atitudinea fata de Rusia este una extrem de favorabila. Ce tara este?

Macedonia
Serbia
Ucraina
Albania
Bulgaria

Corect!

Gresit!

Tara baltica, cu iesire la mare prin Golful Riga, aflata multe sute de ani fie sub dominatie germana, poloneza sau suedeza, pentru a ajunge in cele din urma sub dominatie ruseasca, cu un relief plat, impadurit, are o minoritate ruseasca puternica, de 26%, iar populatia majoritara numara doar 59%. Capitala este Riga, vechi membru al Ligii Hanseatice. Ce tara este?

Letonia
Lituania
Estonia
Moldova
Belarus

Corect!

Gresit!

Fasie de pamant intre raurile Prut si Nistru, respectiv intre Romania si Ucraina, fara iesire la Marea Neagra, predominant deluroasa, renumita pentru vinurile bune (si ieftine) pe care le produce. Estul acestei tari - regiunea (secesionista) transnistreana - este ocupat de fortele armate ale Rusiei iar nordul (Cernauti) si sudul (Ismail - ce avea numele de Basarabia inainte de anexarea rusa) au fost integrate Ucrainei. In ultimele sute de ani de ocupatie ruseasca (respectiv sovietica), populatia locala a fost masiv deportata in Siberia si inlocuita cu colonisti rusi si ucrainieni.

Estonia
Letonia
Belarus
Georgia
Moldova

Corect!

Gresit!

In 1993 s-a separat din uniunea pe care o alcatuia cu Cehia. Capitala, Bratislava, se gaseste foarte aproape de frontiera austriaca.

Slovacia
Slovenia
Polonia
Serbia
Croația

Corect!

Gresit!

Pe aceasta insula vulcanica acoperita de numerosi ghetari se gaseste capitala cea mai nordica a Europei (si din lume). Gheizere, statiuni geotermale, aurore boreale. Despre ce tara este vorba?

Groenlanda
Islanda
Irlanda
Marea Britanie
Norvegia

Corect!

Gresit!

In ce tara (este o insula) se oglindesc in ocean spectaculoasele stanci de la Moher? Din cauza crizei alimentare, dupa 1840 populatia a emigrat masiv in Lumea Noua (America). Partea de nord a insulei este protestanta si se constituie intr-o entitate separata, sub control britanic.

Marea Britanie
Irlanda
Islanda
Norvegia
Danemarca

Corect!

Gresit!

Vechiul pod otoman Stari Most din orasul Mostar, de peste raul Neretva, leaga cele doua maluri unde de o parte locuiesc croatii, iar de cealalta parte, musulmanii - crestini slavi care s-au convertit la islam sub ocupatia otomana. In ce tara suntem?

Kosovo
Bosnia Hertegovina
Croatia
Muntenegru
Serbia

Corect!

Gresit!

Raul Tamega curge pe sub un stravechi pod roman, in orasul Amarante. Despre ce tara este vorba?

Spania
Portugalia
Italia
Franța
Andora

Corect!

Gresit!

Tara de dimensiuni foarte mici prinsa intre Germania, Belgia si Franta, cu ceva mai mult de 400 de mii de locuitori, atrage prin stabilitate si reduceri de taxe.

Liechtenstein
San Marino
Andorra
Monaco
Luxembourg

Corect!

Gresit!

Despartita de Europa prin Canalul Manecii. Revolutia industriala. Imperiul Britanic. Londra. Turnul Londrei. Tower Bridge. Autobuzele rosii cu etaj. Taxiurile. Stonehenge.
Germania
Anglia (UK)
Franta
Spania
Italia

Corect!

Gresit!

Distribuie testul pentru a-ti vedea rezultatele!

Subscribe to see your results

Ce tara europeana este?

Ai raspuns corect la %%score%% din %%total%% intrebari!

%%description%%

%%description%%

Loading...

Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Triptofan, nutrientul pentru buna dispozitie

Nu prea ai chef să te uiți la ceva: greșeli de interior care au lipsit aceste apartament de confort!