în

Cel mai bun ingrasamant natural pentru gradina – Fabricat In Romania – Stiri de actualitate!

Pasionatii de gradinarit cauta mereu secretele unei recolte bogate si informatii despre ingrijirea plantelor lor. Printre cele mai populare metode se numara folosirea mranitei, care este obtinuta din gunoiul de grajd descompus. Acest ingredient este considerat o comoara pentru gradinari datorita continutului sau bogat in substante organice si minerale esentiale.

gunoiul de grajd

Daca vrei sa faci propriul ingrasamant natural din gunoi de grajd, trebuie sa tii cont de un aspect important: procesul de compostare necesita timp si rabdare. Gunoiul de grajd proaspat trebuie lasat sa se descompuna timp de 3-4 ani pentru a obtine mranita de calitate superioara. Este crucial ca gunoiul sa fie dezinfectat termic in timpul procesului de descompunere, pentru a elimina semintele de buruieni, germenii si bolile, precum si eventualele daunatori.

Dupa obtinerea mranitei, trebuie sa acorzi atentie locului in care o amplasezi in gradina. Datorita mirosului puternic, este recomandat sa depozitezi gunoiul de grajd la o distanta cat mai mare de locuinta.

Pentru a facilita procesul de compostare si pentru a preveni scurgerea de lichide, este indicat sa utilizezi o platforma cu fund betonat, cu o usoara inclinare catre un bazin colector. Astfel, poti sa-ti pregatesti propriul ingrasamant natural intr-un mod eficient si ecologic, fara sa afectezi mediul inconjurator.

Alte ingrasaminte naturale pe care le poti folosi in gradina ta.

Compost: Obtinut din materiale organice, cum ar fi frunzele, resturile de legume si fructe, taieturile de iarba, hartia si cartonul neimprimate, compostul este o sursa excelenta de substante nutritive pentru plante. Este bogat in nutrienti si imbunatateste textura solului.

Fosfat de roci:

Aceasta forma de fosfor este extrasa din roci fosfatice si este o sursa naturala de fosfor pentru plante. Este utilizat pentru a stimula cresterea radacinilor si pentru a promova o dezvoltare sanatoasa a plantelor.

Coji de oua zdrobite:

Cojile de oua contin calciu, care este esential pentru dezvoltarea sanatoasa a plantelor. Acestea pot fi zdrobite si adaugate in compost sau direct in sol pentru a furniza un aport suplimentar de nutrienti.

Ramasite vegetale:

Frunzele cazute, resturile de plante, taieturile de iarba si alte materiale vegetale pot fi toate compostate si folosite ca ingrasamant natural pentru a hrani plantele si a imbunatati solul.

Urina umana:

Desi poate parea neobisnuit, urina umana diluata poate fi o sursa bogata de azot si alte nutrienti pentru plante. Este important sa fie diluata suficient pentru a preveni arsurile plantelor si pentru a evita contaminarea solului.

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop zilnic, 29 martie 2024. Viitorul depinde de alegerile pe care le faci azi – Fabricat In Romania – Stiri de actualitate!

Horoscop zilnic, 4 aprilie 2024. Se anunta schimbari pentru mai multe zodii – Fabricat In Romania – Stiri de actualitate!