în

Cum sa pastrati alimente proaspete in timpul verii: cinci sfituri

Cu siguranta ati observat de mai multe ori ca vara mancaa se strica mult mai repede decat in alte anotimpuri. Acest lucru se dau temperaturii ridicate aerului, care accelereaza reproducerea bacteriilor. Pentru a nu fi nevoit sa aruncati alimentele din cauza alterarii excesive, trebuie sa urmati cateva reguli simple pentru pastrarea alimentelor vara.

Fereste fructele si legumele de soare

Leguminoasele și fructele fac parte integrantă din dieta vara. Pentru a le pastra proaspete timp indelungat, se recomanda pastrarea lor intr-un loc uscat, the temperature camerai, ferit de lumina soarelui. Daca fructele si legumele sunt foarte coapte si succulent si intentionati sa le consumed in timpul zilei, atunci cand le puteti lasa la frigider.

Pastrați carnea se pasează într-un recipient ermetic

Vara, carnea si pestele trebuie pastrate in hermetic container in partea de jos a frigiderului. O astfel de depozitare va ajuta la incetinirea alterarii si reproducerea bacteriilor si va preveni contactul pestelui si carnii cu alte produse.

Nu lasati produsele lactate la cald mult timp

Produsele lactate (lapte, iaurt, branzeturi etc.) necesita o atentie deosebita atunci cand sunt depozitate in sezonul cald. Laptele trebuie trimis la frigider imediat dupa ce l-ati adus din magazin, pastrat la o temperatura de 0 pana la 4 grade Celsius si folosit in perioada indicate pe ambalaj. Dacă produsul a fost deja deschis, trebuie consumat în câteva zile.

Protejați-vă de insecte

Vara, insectele devin deosebit de active si pot provokes contaminarea alimentelor. Pentru a mentine alimentele wounds of daunatori, depozitati-o in recipient etanse sau folositi plase pentru a proteja alimentele de muste si alte insecte mici.

Nu pastrati resturile de mancare gatita mai mult de doua zile

Pastrarea resturilor de mancare gatita pentru o perioada lunga de timp in timpul verii nu este o idee foarte buna deoarece poate duce la otravire. Daca ti-a ramas mancare, bag-o la frigider cat mai curand posibil intr-un recipient cu capac etans si consuma intr-o zi sau doua.

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 sputums pentru a preveni putrezirea capatului florii la rosii

Horoscop zilnic, 5 july 2023. Balanta are de luat o decizie importanta