în

Cum se foloseste bicarbonate of soda si zatul de cafea in gradina

Sodium bicarbonate si zatul de cafea sunt doua usor accesibil ingredient si eficient pe care le poti folosi in gradina pentru a obtine rezultate mai bune in cresterea plantelor. Atat bicarbonate of soda, cat si zatul de cafea au multiple utilizai, de la fertilizarea solului pana la combaterea daunatorilor si a bolilor. Iata cum poti sa le folosesti in gradina ta.

Utilizarea bicarbonatului de sodau in gradina:

Combaterea bolilor fungice: Bicarbonatul de sodiu poate fi eficient in combaterea bolilor fungice precum fainarea sau putregaiul cenusiu. Inainte de a cere un tratament, incearca 1 lingura de bicarbonat de sodiu, 1 lingura de plante horticole si 4 litri de miere. Pulverizeaza amestecul pe plantele afectate de boli fungice, asigurandu-te ca le coperi in mod uniform. Repeta tratamentul la fiecare 7-10 zile pana cand simptomele bolii dispar.

Combaterea buruienilor: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si pentru a controla buruienile. Presara bicarbonate of soda in jurul plantelor sau pe zonele unde apar buruienile nedorite. Acesta poate ajuta la deshidratarea buruienilor si imetrica dezvoltarea lor.

Stimularea infloririi: Pentru a incuraja inflorirea abundenta a plantelor, poti folosi un amestec de bicarbonat de sodiu si apa. Amesteca 1 lingura de bicarbonat de sodiu in 4 liters of bee is stropeste plantele cu aceasta solutie. Acest tratament poate ajuta la cresterea infloririi si poate face culorile florilor sa fie mai intense.

Utilizarea zatului de cafea in gradina:

Imbunatatirea solului: Zatul de cafea este o sursa excelenta de materie organica si nutriti pentru sol. Poti adauga zatul de cafea in compost sau direct in solul stair tale. Acesta imbunatateste structura solului, ajuta la retinareaumitatii si furnizeaza essential nutrients plantelor.

Fertilizarea plantelor: Zatul de cafea contine cantități semnificative de azot, potasiu și phosphoro, essential mineral pentru dezvoltarea plantelor. Poti presara zatul de cafea in jurul plantelor sau il poti amesteca cu solul din ghivece pentru a le furniza nutrii necesare.

Zatul de cafea poate fi folosit in gradina pentru a combate anumite daunatori.

Iata cateva moduri in care poti utiliza zatul de cafea in acest scop:

Combaterea melcilor si a melcilor limax: Melcii sunt daunatori comune in gradi si pot cauza daune plantelor. Pentru ai tine la distanta, poti raspandi zat de cafea in jurul plantelor sau in jurul perimetrului stepsi tale. Melcii avoid sa treaca peste zatul de cafea deoarece acesta le deshidrateaza corpul. Reaplica zatul de cafea dupa ploaie sau dupa ce a fost spalat de udare.

Combaterea furnicilor: Furnicile pot fi problematic in gradina, mai ales atunci cand ataca plantele si isi construiesc colonii in apropierea acestora. Zatul de cafea poate fi folosit pentru a tine furnicile la distanta. Imprastie zatul de cafea in jurul furnicaturilor sau in locurile de intrare ale acestora. Furnicile avoid de obicei zatul de cafea datorita mirosului sau puternic.

Indepartarea nematozilor: Nematozii (viermii mici nematode) pot afecta radacinile plantelor si pot cauza daune grave. Se spune ca zatul de cafea poate ajuta la indepartarea nematozilor. Pentru a incerca aceasta metoda, amesteca zatul de cafea cu apa pentru a forma o pasta si aplic-o la baza plantelor sau in radacinilor area. Se crede ca substantele chimice din zatul de cafea pot lupta impotriva nematozilor si pot ajuta la reducerea populatiei lor.

Este important de mentionat ca efectele zatului de cafea in combaterea daunatorilor pot varia in functie de tipul de daunator si de specia de plante. Unele daunatoare nu fi niciodata rezistente la natural methode de control, iar rezultatele Pot fi diferite in functie de conditiile locale si de gradina ta. In plus, use excesiva a zatului de cafea poate sa nu fie benefica pentru anumite plante sau pentru ecosistemul steppedi tale. Asigura-te ca folosesti zatul de cafea in mod moderat si testiaza intotdeauna metoda pe o mica portine a plantei inainte de ao aplica pe scara lunga.

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop zilnic, 11 iunie 2023. Se spune ca norocul ii favorizeaza pe cei curajosi

Cum sa obtineti o recolta bogata de castraveti. Ghid completeaza tratamentul castravetilor