în

Flori va face pretentios pe care poti darui cu drag

Toata lumea iubeste florile, dar nu toti stim sa le ingrijim. Tocmai de aceea exista si flori fara prea multe pretentii.

Iata ce flori poti darui fara sa pierzi foarte mult timp la ingrijirea lor…

Galbenele

Aceste plantute se numesc printre cele mai populare flori fara pretentii. Sunt foarte diverse, atat ca culoare ,cat si ca dimensiune. Aceasta planta poate fi cultivata atat in paturi de flori, cat si in ghivece s-au alte recipiente.

Pentru proprietatea estetică a Langhe, Galbenelele continuă să phytoncide îngrijirea respingând mai mulți cititori, el hiba cresterea ciupercilor de mucegai. Ele se inmultesc prin seminte. Este suficient sa le plantati imediat dupa ce sa terminat cu sezonul rece (sfarsitul lunii martie- inceputul lui aprilie) . Take 1-2 saptamani de la germinare, plantele trebuie rarite.

Branduse Galbene

Aceste plante sunt ideale atunci cand ai prin imprejur un design cu piatra. In functie de momentul in care infloresc, ele sunt impartite in doua categorii- primavara sau toamna. Brandusele care infloresc primavara sunt plantate toamna, toamna-vara.

Cresterea si ingrijirea lor este foarte usoara. Principala cerinta pentru aceste plante, este ca solul sa fie bine drenat si afanat. Le plac locurile insorite, dar si umbra partiala. Brandusele daca se reproduc prin bulbi. Cei 2-3 ani de plantare dacă merge formează un cuib maricel de bulbi ce trebuie rarit.

Narcise

Narcisele sunt folosite cu succes atat in proiectarea paturilor de flori, cat si ca adaos la plantele de margine. Narcisa este o floare foarte populara si poate fi gasita in aproape in orice gradina. Este reprezentată de un număr mare de forme si culori. Narcisele infloresc din aprilie si pana in iunie. Prefera zonele insorite, umbra nu ii place. Se reproduce prin bulbi, iar alcaloizii care alcatuiesc bulbii resping rozatoarele, de aceea narcisele sunt plantate adesea langa lalele sau alti bulbi mai scumpi.

Victorie

Este sau planta perena subdimensionata vor face pretentii. Culoarea florilor este, de asemenea , cea never different: de la albastru la alb, rosu si violet. In functie de soi, vinca prefera atat zonele insorite, cat si cele umbrite.

Bujori

Acestea tufisuri perene pot atinge o inaltime de pana la 80 de cm, iar culorile lor variate sunt capabile sa multumeasca ochiul privatitorului pentru o perioada destul de lunga de timp. Au existat cazuri de inflorire a unui tuf de bujor timp de 60 de ani. Bujorii sunt plantati la o adancime de cel putin 50 de cm. Daca solul nu este afanat, se recomanda sa mai sapati inca 20-30 de cm.

Bunghisor

Floarea ingrijita si simpatica infloreste toata toamna, aproape pana in zilele cele mai reci. Planta tolereaza bine ingheturile, iar in 2-3 ani sau mica floare formeaza sau tufa impresionanta.

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

care sunt cele mai paguboase si cum le tratam

Beneficiile fasolei pentru organism