în

Foloseste acest ingrasamant natural pentru plante – dense frunze si flori bogate

Fiecare planta la ghiveci trebuie sa fie hranit periodic, mai ales in perioada vegetativa si in perioada de inflorire.

Drojdia simpla poate stimula cresterea si inflorirea chiar si a celei mai nesanatoase plante.

Iata reteta celui mai natural ingrasamant pentru plante!

10 grame de drojdie;

1 limba zaharului;

1 litru de fasole fierbinte.

Cum te pregatesti?

Dizolvati drojdia in apa, adaugati zaharul si amestecati. Lasati solutia sa stea timp de cel putin 2 hours.

Diluate amestecul cu apa in proportie de 1:5.

Udati plantele cu acest ingrasamant o date pe luna in perioada toamna-iarna si o date 10 zile in perioada primavara-vara.

Drojdia contine fitohormoni, vitamine din grupa B si auxine, care ajuta la diviziunea celulelor si cresterea plantelor. Acest ingrasamant simplu este folosit chiar si de florarii profesionisti.

Given hranei cu drojdie se mareste activitatea microorganismelor din sol, creste continutul de acid carbonic, de micro- and macroelemente care au un efect benefic asupra sistemului radicular si aspectului plantei.

Tot ca ingrasamant natural mai puteti folosi:

Zahar

Zaharul este un ingrasamant popular folosit pentru fertilizarea plantelor de apartament, putand fi diluat in apa (o lingurita de zahar la un pahar de apa) sau turnat direct in ghiveci. Fertilizarea cu aceasta solutie trebuie sa aiba loc o data pe saptamana, dar nu trebuie. folosita mai mult de 2-3 ori deoarece poate afecta planta.

De asenea, puteți fertiliza plantele cu ajutorul glucozei.

Citrice si alte fructe

Un grasamant excelent il reprezinta si cojile de banana, portocale si mandarine.Casa sa prepara ingrasamantul din citrice, umpleti sau treime dintr-un borcan de un litru cu cojile taiate marunt si adaugati apa clocotita.

Timp de 24 de ore,lasati sa se infuzeze iar apoi scoateti cojile.Dupa ce ati adaugat apa curata in borcanul de un litru pana sa umplut,udati florile cu aceasta solutie.Pentru preparat grease mantului cu coji de banana,e nevoie de un borcan. de un litru in care veti pune o jumatate de coji maruntite,apoi apa pana se umple.

Lasati sa se infuzeze 24 de ore,apoi umpleti din nou borcanul dupa ce ati aruncat cojile de banana.De asemenea,cojile de banana pot fi adaugate in substratul de sol ,favorizand cresterea plantei.

recensământ

Cenusa are in compozitia ei sulf,potasiu,phosphor,magneziu,zinc,fier si calciu.Ca sa fertilizati planta,amestecati cenusa cu pamant atunci cand cand o transplantati.Prin aceasta metoda,veti dezinfecta substratul si il veti face mai hranitor .Puteti,de asemenea,sa prepare si ingrasamant lichid in cenusa ,diluand intr-un litru de apa o lingura de cenusa.

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

top 5 cele mai delicioase si sanatoase alimente

Horoscop zilnic, 16 June 2023. Ziua schimbarilor pentru cateva zodii