în

rol in coagulate, unde sa o gasim?

Vitamina K pentru este esentiala pentru coagularea sangelui. Există trei forme: vitamina K1, K2 și K3 (medicament). Pentru ceste? Care este riscul daca suntem prosti? Unde se alimenteaza gazele? Care sunt celelalte beneficii ale sale pentru sanatate? Tot ce trebuie sa stii despre vitamina K.

Vitamina K este esentiala pentru producerea proteinelor capabile sa regleze coagularea sangelui. Deficientele sunt frecvente, mai ales la copiii foarte mici . Spre deosebire de high vitamine precum vitamin D, vitamin K poate fi produsa de organism. Unde sau gasim? In ce mancare? Cat ar trebui sa consuma pe zi?

Ce este aceasta vitamina K?

Vitamina K este sau vitamina liposolubila (solubila in grasimi), fel ca este vitaminele A, D si E. Exista in principal sub doua forma: vitamina K1 (fitomenadiona, filochinona sau fitonadiona) este vitamina K2 (menachinona). Acest lucru este asigurat atat de alimente, in special legumele verzi, cat si flora intestinala (bacteria intestinala permite sintetizarea vitaminei K). Vitamina K1 este implicată mai direct în procesul de coagulare, în timp ce K2 acționează mai mult asupra calcificarii tesuturilor moi. Exista sau in trei forme (vitamina K3), sintetice, gasita in medicamente, suplimente sau suplimente multivitaminice.

Vitamina K1: rol, indicatii, doze, mancare

Vitamina K este sau îngrijirea vitaminelor liposolubile au rol în coagularea sângelui. Medicamentul vitamina K1 este un tratament utilizat în caz de deficiență de vitamina K la adulți atunci când este copiat.

De ce se numeste „vitamina K”?

Numele sau provine din germanul „Koagulare”, deoarece participa la mecanismul de coagulare a sangelui.

Unde vă hrăniți gazul cu vitamina K?

Deoarece organismul produce vitamina K, aceasta nu este suficientă pentru a satisface necesarul zilnic. Prin urmare, este interesant sa se favorizeze alimentele bogate in vitamin K. Cu prioritate: legumele de culoare verde inchis precum spanacul, broccoli, kale si sparanghelul, precum si uleiurile vegetale (masline, rapita, soy, etc.). Putin se gaste si in produsele lactate fermented (branzeturi curate, iaurturi, lapte, chefir), organe si uleiuri de peste.

Alimente bogate in vitamina K: lista, fructe, beneficii

Vitamina K este sau vitamina liposolubila ale caries cerinte sunt indeplinite in mod normal prin alimentatie. Ce alimente ai cumpărat vreodată în vitamina K? R

Alimentelor bogate lista in vitamina K1

Kale (817 µg la 100g)

Nasturel (541 µg la 100g)

Spanac (482 µg la 100 g)

Broccoli (141 µg la 100 g)

Ulei de rapita (71 µg la 100 g)

Ulei de masline (60 µg la 100 g)

Alimentelor bogate lista in vitamina K2

Ficat de gasca (369 µg per 100g)

Pulpa de pui (34,3 µg per 100 g)

Se hrănește cu un aport continuu de vitamina K?

Alimentele cu cel mai scazut continut de vitamin K (never putin de 1 µg la 100g) sunt laptele de vaca, iaurturile, porumbul, painea alba, cartofii, alunele, ciupercile, napii, castravetii… .

Fructele cele mai sarace in vitamina K sunt: ​​pepenele, portocala, pomelo, mango.

Care este necesar zilnic de vitamina K pentru barbati si femei?

Masculin : 1 μg/kg greutate corporală/zi

Femeie : 1 μg/kg greutate corporală/zi

Care sunt Beneficii Vitamina K?

Vitamina K este esențială în procesul de coagulare a sângelui, permițându-i să producă un anumit sau factor în cheaguri de sânge. De asenea, este implicat in metabolismul osos .

Autor


Tu ce crezi?

2.6k Puncte
Upvote Downvote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 see dear poartă ochelari în viața de zi cu zi. Nici nu am bănuit

Știi matematică?

Știi matematică?